Orsaken till 18-års åldersgräns på pengaspel

Det är många tonåringar som lockas av att satsa pengar på spel, men det gäller att känna till varför det faktiskt finns en 18-års åldersgräns på dylika. Spelinspektionen har nyligen rapporterat om att det är en halv miljon färre myndiga personer som spelar för pengar i Sverige, och det anser de vara något positivt eftersom det möjligen innebär att personer som skulle kunna fastna i ett spelmissbruk har sållats bort. Vidare meddelar de också att det är mest populärt med vadhållningsspel i åldersgruppen 30-49 år. Det här är naturligtvis bra. Individer som inte ännu har koll på sin egen ekonomi eller som inte tjänar egna pengar ska inte heller lockas in till att spela för pengar. Det är bättre att satsa på böcker till barnen och utomhusaktiviteter till ungdomarna än att vänja dem vid pengaspel. Tack vare åldersgränsen blir spelandet mer hälsosamt och det går att fånga upp sådana som kanske utvecklar ett missbruk.

Ung kille på skateboard

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *